Everest Superdry Mens Superdry Everest Vyqdf5nx Parka Parka Mens Mens Parka Superdry Everest Vyqdf5nx
Over dit artikel
Dames Dames Esprit Voor Zwarte Voor Esprit Enkellaarzen Zwarte Enkellaarzen Enkellaarzen Zwarte Zwarte Dames Esprit Voor tq61xxwA

-

Audio-versterkschakelingen met een enkelvoudige voedingsspanning hebben aan de uitgangen koppelcondensatoren (Cout). Bij het inschakelen van de voedingsspanning zorgen deze condensatoren vaak voor een luide plop of tik, omdat ze eerst tot de helft van de voedingsspanning moeten opladen. Om dezelfde reden ontstaan bij het uitschakelen als gevolg van het ontladen vaak een of meerdere plopgeluiden. Een uitgangscondensator met een lage capaciteit is geen optie, omdat hierdoor het laag-kantelpunt te veel verhoogd wordt. Ook het instellen van de DC-bias in voorversterkertrappen leidt tot in- en uitschakelgeluiden. Speciaal voor het verhelpen van in- en uitschakelverschijnselen aan hoofdtelefoonuitgangen heeft Maxim de achtpolige MAX9890 ontworpen. Dit IC wordt tussen de eindtrap en de uitgangscondensator geplaatst en onderdrukt storende plops.
De truc van de MAX9890: Het opladen van de uitgangscondensator verloopt niet (hoorbaar) abrupt, maar via een geoptimaliseerde S-vormige inschakelcurve. Deze curve heeft dusdanige laagfrequente eigenschappen dat er geen plops niets meer hoorbaar zijn.
Reacties worden ingeladen...
Parka Everest Mens Vyqdf5nx Mens Superdry Superdry Vyqdf5nx Parka Mens Everest Parka Superdry Everest
Hi Nijmegen tec V lite Blauw Heren I Wandelschoenen Sphike Low 4Ir4Pq